afrikaresa.blogg.se

En händelsrik dag

Publicerad 2013-01-01 12:00:00 i Allmänt,

Efter den tidig kväll blev det också en tidig morgon. Så redan vid 9-tiden var vi på väg med taxin mot Camps Bay som kan jämföras lite med Cannes. En strand där de rika och kända "hänger" men knappt någon som badar eftersom vattnet är kallare där på sommaren än på vintern. Ca 14 grader... Denna dagen blåste det nästan storm så vattnet lockade inte alls. 
 
Från Camps Bay hoppade vi på en öppen turistbuss som tog oss runt hela staden och vi gjorde flera avhopp för att titta närmare på lite olika saker. Bland annat besökte vi Green market mitt i stan som är en stor marknad samt ett gammalt rosa hotell som målades i den färgen då världskriget tog slut. Hotellet heter Mount Nelson och vi åt där en utsökt lunch. Efter många timmars busstur stannade vi åter vid Waterfront för att titta runt lite i affärer och Svein var på riktigt shoppinghumör och lyckades hitta en del kläder :)
Priserna här är verkligen trevliga för oss skandinaver så man äter och dricker gott utan att bli fattig.
 
Sedan var det då dags för nyårsafton. Vi bokade bord på hotellet och fick njuta av en 5-rätters middag med både musikunderhållning och trolleri. Det hela avslutades med en eldshow ute i trädgården där vi alla skålade med champagne. Gott nytt år !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela