afrikaresa.blogg.se

Mauritius nästa !

Publicerad 2013-01-10 21:34:00 i Allmänt, Mauritius,

Efter vår middag igår kväll hade "en av oss" ätit allt för mycket så han sov inte så mycket inatt :)
Vid 6-tiden var han redan i poolen och badade. Vi åt sen en ganska tidig frukost för att hinna simma lite till innan det var dags att åka till flygplatsen vid elva.
Vi satte oss i ett halvfullt flygplan mot Mauritius och redan efter en halvtimme ropade piloten ut att alla (inklusive kabinpersonalen) skulle sätta sig och pänna fast säkerhetsbältena pga turbulens. Svein letade snabbt fram en papperpåse åt Peggy som förberedde sig för det som skulle komma. Men lyckligtvis var det ett falsklarm och flygningen var lugn och stabil hela vägen:)
 
Efter 4 timmars flygning landade vi på Mauritius och ännu en gång fick vi lämna in hälsodeklarationer och immigraitonsblanketter för att komma in i landet. Vi tog en taxi som körde oss de ca 45 km till hotellet. Det var små slingriga vägar genom många olika samhällen så resan tog mer än en timme. Taxichauffören talade ganska snart om för oss att han är en duktig chaufför och att han brukar få "gåvor" av sina kunder så att han kan köpa skolböcker åt sina barn. Detta är vi inte så vana vid ifrån Sydafrika och blev lite småsura över fräckheten. Vi har ju bara sett ön i mörker ännu och ser fram emot att få se lite mer i morgon när det är ljust.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: elke tomori

Publicerad 2013-01-12 10:09:32

jag är hela tiden med er på resan.
Kram kram kram

Svar: Så trevligt mamma:) Jag hoppas att ni hade det riktigt bra på Teneriffa också ! Många kramar tillbaks till dig från oss båda !
Peggy Dausch

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela