afrikaresa.blogg.se

Till Johannesburg

Publicerad 2013-01-05 17:40:00 i Allmänt,

Igår har vi förflyttat oss från Kapstaden till Johannesburg. Vi besökte loungen på flygplatsen med förväntningen att det nog skulle gå att stå ut där inne. Men ack vad vi bedrog oss. Standarden här i Sydafrika är långt bättre än skandinaviens på många sätt. Loungen erbjöd all slags mat, var vackert inredd och där fanns till och med duschar och ljuvliga badhanddukar åt dem som ville fräscha upp sig. Aldrig har vi väl skådat något liknande "hemma". Vi har också besökt ett par köpcentrum som får Nordstan att blekna i jämförelse och då man besöker en offentlig toalett gör man det med ett leende på läpparna efersom allt är så rent och fint.
 
Det hotell vi bodde på i Johannesburg hette Fairlawns och fick oss att kännas oss som om vi vore i Edens lustgård. Det var så vackert och rofyllt att man bara satt och log medan fåglarna kvittrade i den perfekt anlagda trädgården. Rummet var helt otroligt fint och vi fick reda på att denna lilla pärla är privatägt och att ägarna bor i huset bredvid.
ick
 
Vi åt middag på hotellet och maten flamberades vid bordet och smakade utsökt med utsikt över trädgården och poolen. Det enda tråkiga var att Sveins "finbyxor" var fläckiga av champoo efter att flaskan läckt i resväskan så byxorna är skickade på tvätt över natten och återkom rena och fina precis innan vi checkade ut för att resa vidare till Victoria Fallen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela