afrikaresa.blogg.se

Utflykt till Ile aux cerfs (Hjort-ön)

Publicerad 2013-01-15 15:47:10 i Allmänt, Mauritius,

Idag har vi varit ute på en heldagsutflykt som vi blev tipsade om av några sydafrikaner som också bor på vårt hotel.
Vi blev hämtade på morgonen av en minibuss som körde oss i ca en kvart. När vi kom fram bytte vi fordon till en motobåt som i sin tur körde oss ut till en väntande catamaran. Vi var ca 30 personer av alla möjliga nationaliteter som samsades på vår catamaran. Allt ifrån kineser som var livrädda för solen till araber som var klädda i heltäckande kläder samt vi andra europeer som njöt av värmen. Vi hade valt helt rätt dag eftersom det var mulet och därför inte så stekande varmt.
 
 
Det fanns obegränsat med dryck åt oss som vi bara kunde hämta när vi fick lust.
Vi kördes först till en trång passage som liknade en regnskog. Där fick vi titta på vattenfall så vi fick återigen åka i den mindre motorbåten för att kunna komma så nära som möjligt.
 
 
Efter den lilla titten kördes vi ut på havet igen och vi ankrade upp över ett korallrev. Där fick vi låna simfötter, snorklar och cyklop för att kunna simma runt och titta på livet i havet. Svein hade med sig sin lilla undervattenskamera så han filmade samtidigt som vi simmade runt. Det var fantastiskt skönt i vattnet och det var en hel del fiskar att titta på så vi låg i blöt en lång stund. När vi kom ut på vår catamaran igen var maten färdiglagad och framdukad. Det var grillad fisk och kyckling, ris, pasta, sallad och vitlöksbröd. Det var fantastiskt gott att äta mitt ute på havet efter att ha badat.
 
 
 
Efter vårt lunchstop körde vi vidare mot ön Ile aux cerfs där vi fick gå iland i ca 2 timmar. Vi var och handlade lite småsaker, tog en kopp kaffe och badade lite igen. Det var väldigt strömt så ville man inte flyta iväg så fick man simma för fullt.
Sen var det dags för hemfärd igen och det var en stor njutning att få duscha av sig dagens äventyr och sätta sig tillrätta med en god kopp kaffe på balkongen.

Kommentarer

Postat av: nina

Publicerad 2013-01-16 14:19:00

Hei på dere:)
Det ser å høres ut som dere har det helt supert:) jeg å vil:( he he.. kos dere videre,å ring meg når dere kommer hjem:) klem:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela