afrikaresa.blogg.se

Varmaste dagen hittills

Publicerad 2013-01-02 17:59:00 i Allmänt,

Idag var det helt vindstilla då vi vaknade kvart i sju så vi bestämde oss för att besöka Table Mountain direkt på morgonen. Så efter en god frukost blev vi hämtade av en bil som körde oss upp mot linbanan. Redan en bit upp märkte vi att det stod fullt med bilar utefter bilvägen upp och det visade sig vara rejäla köer för komma med linbanan upp till toppen. Efter 1,5 timmes köande där vi sökte skugga och faktiskt automatiskt besprutades med en tunn vattendimma för att svalkas av var vi uppe på berget. Det är precis som namnet antyder platt uppepå och det fanns fina stigar med murar runt som man kunde njuta av utsikten från åt alla väderstreck. Fantastiskt vackert !
 
 
 
Tillbaks till hotellet blev vi körda av en man som ursprungligen kom från Burundi. Han berättade sin livshistoria för oss om hur han gifte sig med en tjej ur "fel stam" och uppmanades mörda henne eller själv bli mördad då det var krig mellan tutsi's och hutus. De flydde från hemlandet till Sydafrika men även här fick de problem då de inhemska tyckte att han "stal" jobb från dem. De blev återigen mordhotade och tvingades flytta till ett "vitt" bostadsområde för att kunna leva i fred. Det var verkligen ett gripande livsöde som lyckligtvis ser ut att få ett bra slut.
 
Efter några dopp i poolen och en knapp halvtimme i solen (ungefär det vi tål trots solfaktor 30 på kroppen) njöt vi av "Annes afternoontea" på hotellets trädgårdsterass. Det består av en kopp te samt tre våningars läckerheter för ca 75 SEK. Uppkallat efter fru Anne Bernard som startade hotell Vinyard för ca 200 år sedan:)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela