afrikaresa.blogg.se

Victoriafallen

Publicerad 2013-01-06 17:31:54 i Allmänt, Zimbabwe,

Ännu en förflyttning har hunnits med och vi har nu kommit fram till Victoria Falls som ligger mitt i Zimbabwe. Vid flygplatsen möttes vi av Sveins "kompis" Kotsamai som ska guida oss runt under tiden vi är här.  
Hotellet är ett gammalt kolonialhotel som heter Victoria Falls Hotel och det känns brittiskt och gammalt. Utsikten är bedårande mot ett vattenfall och bron som går mellan Zimbabwe och Zambia. 
 
 
Idag har vi varit och titta på Viktoriafallen som är världens största vattenfall, tillsammans med vår guide. Dagen började med ganska skapligt väder där solen nästan tittade fram. Men, då vi hunnit gå halva rundan började det plötsligt att ösregna och det var tur att vi hade tagit med oss regnkappor. Dessa behövs även då man går och tittar på vattenfallet eftersom det "regnar" från dem då vattnet yr upp mot himlen.
 
Vi var också och titta på "the big tree" som är ett 1500 år gammalt träd. Helt otroligt stort och mäktigt. Det sägs att Michael Jackson en gång ville såga ner det trädet för att bygga ett hotell på den platsen. Lyckligtvis fick han inte lov till det :)
 
 
Vi är lite förvånade över de höga priserna på allt här i Zimbabwe med tanke på att landet är ett av de fattigaste i Afrika. Efter lite efterforskning vet vi nu att en som arbetar på ett hotell eller liknande tjänar ca 300 US-dollar och att tex en brödlimpa kostar 1 dollar. Vi trodde kanske att priserna är bättre för de som bor här men det visade sig att det inte är så. För att överleva åker de till grannländerna för att handla mat och kläder. Vi kikade runt lite i olika affärer och det var skrattretande priser på allt. 
 

Kommentarer

Postat av: Atle&Pållan

Publicerad 2013-01-07 10:50:14

Hei, og Godt Nytt År til dere begge to.
Oppdaget bloggen deres litt sent, men nå har vi lest oss gjennom denne fantastiske reisen sammen med dere - og gleder oss stort til fortsettelsen!

Svar: Detsamma till er båda ! Så trevligt att ni läser om våra små "äventyr" :)
Peggy Dausch

Postat av: världens bästa dotter nr 1

Publicerad 2013-01-13 17:54:06

vilken fin hatt norrmannen har fått på sig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela