afrikaresa.blogg.se

Ett blåsigt väder

Publicerad 2013-01-01 20:42:00 i Allmänt,

Igår och idag har det blåst så kraftigt så att liften upp till Cable mountain varit stängd. Det betyder att vi ännu inte fått se den bedårande utsikten som erbjuds uppifrån berget med utsikt över hela Kapstaden. Men vi håller tummarna för att blåsten ska ge med sig tills i morgon. Då ger vi oss av tidigt på morgonen för att vara på plats före köerna. Vi har dock ett viktigt uppdrag att utföra innan utflykten i morgon och det är att hämta Peggys glasögon som ligger kvar på en restaurang inne i stan. 
 
Idag har vi åter varit på en busstur och tittat oss omkring. Denna turen gick ut på landsbygden och visade mycket av den fina naturen som finns här. Allt är grönt och frodigt och vägarna slingrar sig ofta precis över havet och det är verkligen vackert. Havet ser så inbjudande ut men eftersom isen i antarktis smälter på sommaren dras temperaturen kraftigt ner och lägsta sommartemperatur har uppmätts till 9 grader så vi håller oss till poolen.
 
På onsdag har vi bokat plats på en tur till Robben Island där Mandela satt fängslad. Men det beror ju också på blåsten eftersom den resan innebär 1 timme i en båt på havet och är tyvärr utesluten för en av oss om havet inte lugnar ner sig. Så vi håller tummarna :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela