afrikaresa.blogg.se

Plötsliga regnskurar

Publicerad 2013-01-12 14:57:00 i Allmänt, Mauritius,

Då vi åt middag igår öppnade himlen sig plötsligt och vi fick snabbt byta bord mot ett som stod under tak. Det vräkte ner vatten och eftersom det även blåste fick man hålla sig en bit ifrån de öppna väggarna för att slippa bli blöt. Det är nämligen inget duggregn som kommer här utan rejäla skurar.
 
Efter middagen gick vi till ett grannhotell för att ta oss en drink. Vi tyckte att det var ett trevligt ställe tills det visade sig vara ett paradis för rökande ryssar. Precis då vi betalade för oss satte det åter igång att vräka ner regn så vi fick hålla oss där ännu en stund. De hade en barpianist som spelade lite lugn och fin musik då vi kom dit men då han tog en paus passade en av ryssarna på att ta över pianot. Det blev högljudda pianokonserter som inte alls passar in i en bar men han var säkert stolt över sig själv i alla fall :)
 
 
 
 
Vi har nu satt oss på vår balkong för lite eftermiddagskaffe vilket vi tycker är trevligt när man fått nog av solen. Eftersom vi mauritius tillhör en annan tidszon ligger vi 3 timmar före er där hemma om ni undrar:)
Temperaturen är 30 grader i luften och 28 i vattnet så vi är glada över vår aircondition då vi ska sova eftersom temperaturen inte kryper ner särskilt mycket på nätterna heller.
 
Vi funderar på att göra en heldagsutflykt till Port Louis på måndag. Port Louis är Mauritius huvudstad och sägs vara en av Afrikas rikaste städer så det ska bli spännande. Svein har förhandlat lite med några taxichaufförer
idag som han träffade på en stranden där de inhemska badar så där ska vi välja en lämplig chaufför i morgon.
 
 

Kommentarer

Postat av: Magnar. Gjestad

Publicerad 2013-01-12 17:07:00

Hei Peggy og. Svein. Dette blir en prøve for og se om jeg gjør det riktig.Vi har lest bloggen mange ganger.Du er virkelig flink til og skrive Peggy.Så er det så koselige at vi kan sitte her ved kjøkkenbordet og reise sammen med dere. Vi venter på mere fra dere.Send med fine bilder.Ha en fin helg.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela