afrikaresa.blogg.se

Port Louis

Publicerad 2013-01-14 14:51:23 i Allmänt, Mauritius,

Bloggen hakade upp sig lite igår kväll så därför blir det lite extra mycket läsning idag.
 
Igår var det en intressant dag. Vid frukosten blev vi lite irriterade för att det var massvis av flugor överallt på borden och runt maten. De satt särskilt på talriksunderläggen vid lediga bord vilket vi tyckte berodde på dålig renlighet. Det satt också en fågel och åt av påläggsbordet vid buffén så det var inte så aptitligt. Så när vi ätit färdigt bestämde sig Svein för att prata med någon ansvarig om detta. Han fick tag i en assistent till managern och bad att få beklaga sig lite. Hon blev alldeles bestört och kastade sig på telefonen till restaurangen. Hon frågade även efter vårt rumsnummer.
Då kvällen kom hade vi bokat bord på en av de mindre restaurangerna där man också an äta sin halvpension. Dessa har bara asiatisk mat och visade sig ha väldigt bra sådan. Redan då vi kom dit fick vi höra att vi skulle få uppleva en kväll utöver det vanliga. Vi beställde mat och dryck och plötsligt dök det upp en man vid vårt bord och presenterade sig. Han var chef över mat och dryck på hotellet och beklagade djupt att vi inte var nöjda men tackade samtidigt för vår feedback eftersom de gärna ville veta om någon inte var bra.
Vi blev bjudna på alla möjliga viner och personalen sprang hos oss hela kvällen och såg till att vi var helt nöjda:. Det var lite pinsamt men vi njöt samtidigt av att bli behandlade som kungligheter :)
 
Efter middagen gick vi till baren där det var indisk modevisning. Det var väldigt intressant att se att en enkel sjal kan snurras och hängas på så många olika sätt för att bli till olika klädesplagg.
 
 
 
Idag var det dags för en resa till Port Louis som är huvudstaden här på Mauritius. Alla bilresor här på ön är långa och obekväma eftersom vägarna är ganska dåliga. De är smala och passerar genom alla byar där folk parkerar utmed vägarna. Detta gör att det tar tid att förflytta sig. Idag var det dessutom dags för alla skolbarn att börja i skolan efter att ha haft ledigti 2 månader så det var extra fullt på vägarna. 
 
Vi fick reda på att nummerskyltarna här är gjorda så att man kan se när bilen är köpt samt hur många bilar som sålts före den bilen det året. T ex 2334JL12 ( det har sålts 2333 bilar före denna och denna är köpt i juli 2012). Faktiskt ett riktigt trevligt system tycker vi :)
 
Vi var mitt inne i Port Louis och tittade runt lite och höll oss mest vid "Waterfront" som det ju även hette i Kapstaden. Detta var också ett centrum vid vattnet med affärer, restauranger, kasino och mycket annat. Vi hittade en affär som bara sålde handgjorda saker från Mauritius och köpte lite vaniljte, vaniljstång, olika sockersorter och några halsband. Vi kände igen mycket av sakerna som strandförsäljarna springer runt med på dagarna men till helt andra priser så nu vet vi att de tjänar gott på sina varor...
 
 

Kommentarer

Postat av: Magnar Gjestad

Publicerad 2013-01-14 21:08:35

Hei på dere.Vi har i kveld reist sammen med dere til Port Louise.Håper dere får en fin opplevelse der i morgen.Sente en kommentar den 12-01 men jeg vet ikke om den er kommet fram.Prøver en gang til.Kan ikke vente så mye av den gamle gubben.God natt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela