afrikaresa.blogg.se

Safari i Botswana

Publicerad 2013-01-07 21:07:16 i Allmänt, Zimbabwe,

Idag var det väckning kl 6 och hämtning från hotellet halv 8. Vi blev körda en timme mot gränsen till Botswana där vi bytte bil vid gränsen för att vara med på en heldagssafari. Men först skulle vi ta oss igenom alla passkontroller och fick först fylla i ett formulär för att ta oss ur Zimbabwe. 50 meter därefter fick vi fylla i en visumsansökan för att ta oss in i Botswana. Samma fantastiska procedur fick vi åter genomgå då vi åkte tillbaks på kvällen. Till och med en EU-motståndare måste medge att det finns vissa fördelar med de öppna gränserna:)
 
Vi åkte till Chobe lodge där det började med en flodsafari på förmiddagen. Vi åkte runt i en liten båt och hälsade på ganska ointresserade krokodiler och flodhästar som knappt orkade titta på oss. Vi såg också en del vackra fåglar och ödlor. Vi var ute med båten i 3 timmar och fick därefter äta lunch på lodgen.
Efter lunch var det så dags för bilsafari i en öppen jeep. Vi blev körda runt i nationalparken i Chobe.  Efter att ha haft ganska skapligt väder på förmiddagen öppnade sig himlen fullständigt och det ösregnade en stund och lugnade sen ner sig lite grann.
Vi fick på oss regnkappor som skyddade ganska bra uppifrån men det som forsade in på sätet blötte ner våra byxor helt och hållet. Men det gör ju inget när det är varmt och skönt och man får åka runt i så vacker natur. Vi lyckades få se bufflar, vildsvin, gaseller och elefanter. Inte så illa med tanke på att alla djuren försökte ta skydd mot regnet.
 
Väl tillbaks till hotellet igen hade Svein ordnat med en överraskning. Han hade lyckats byta vårt rum mot "Livingstone-sviten" genom att förhandla lite med hotelldirektören. I denna svit har drottning Elisabeths mor bott en gång i tiden så våra två sista nätter här ska vi sova kungligt:)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela