afrikaresa.blogg.se

Sol, vind och vatten

Publicerad 2013-01-11 15:44:41 i Allmänt, Mauritius,

När vi tittade ut i morse såg vi ett blått hav och en vit sandstrand. Vid första anblicken blev vi nästan oroliga att det var snö vi såg men naturligtvis var det bara sand :)
Vi tog oss en god frukost och var ju naturligtvis nyfikna på att testa vattentemperaturen så det gjorde vi. Det var skönt och senare såg vi en skylt som sa 27 grader så det är väl inget att klaga på.
 
Det är väldigt många franska turister här eftersom Mauritius har varit en fransk koloni. Dessutom pratar alla invånare här både engelska, franska och creolska så här överlever alltså även fransmännen som sällan pratar annat än sitt eget modersmål.
Priserna här är nästan högre än hemma. En ceacarsallad kostar över 100 SEK och ett glas vitt vin 60:- och det är anmärkningsvärt då medellönen för dem här är ca 2500 SEK.
 
Vårt rum är stort och bra och särskilt badrummet. Vi kan nämligen sitta i vårt badkar och titta ut över havet men hittills har vi bara använt duschen...
 

 
Nu är det snart dags för middagsbuffé som vi ser fram emot. Klockan är 3 timmar före här så vi har ett försprång på er därhemma. Vi har nu suttit på vår stora balkong och njutit av utsikten och havsvinden en bra stund och även kokat oss en god kopp kaffe så det är nog på tiden att vi rör på oss lite.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela